Meisje in Marokko uit klas gezet omdat ze geen hoofddoek draagt

marokko
7
11 nov '15
Een leraar van een middelbare school is in opspraak geraakt omdat hij een leerling uit de klas zou hebben gezet omdat ze geen hoofddoek droeg.

Dat meldt Aljarida 24. De leraar vroeg van leerlingen om zich op een bepaalde manier te kleden tijdens islamlessen. Zo moesten de jongens een djellaba dragen en de meisjes een hoofddoek. Een meisje deed dat niet. Haar boze vader kwam daarom verhaal halen bij de Al Maghreb Al Arabi school in Marrakech. Abdelaziz Ziani is directeur van de school en zegt tegen de bron dat de vader woedend was. 

Het incident vond vorige week donderdag plaats, maar de docent had pas op zaterdag door dat er wat aan de hand was. Een administratiemedewerker adviseerde het meisje om een hoofddoek in haar tas te doen en deze om te doen zodra ze islamlessen heeft. Daarna kan ze ervoor kiezen om 'm weer uit te doen. Dat advies kreeg ze toen het meisje een klacht kwam indienen. 

Ondertussen zegt Ziani dat de docent zich niet kan herkennen in de beweringen van het meisje. De school onderzoekt de zaak en heeft de lokale onderwijsautoriteiten ingelicht.

© Redactie 2015
marokko
marrakech
school
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?