Marokkaan benoemd tot speciaal adviseur VN-baas Ban Ki-moon

marokko
0
12 nov '15
De Marokkaan Jamal Benomar mag zich officieel speciaal adviseur van secretaris generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon noemen.

Het hoofd van de VN liet dat in New York weten. 'De heer Benomar is een veteraan van de Verenigde Naties en senior leider die ons veel kan bijbrengen over politieke dialogen en internationale vredesopbouw', valt te lezen. Benomar - die ook de Britse nationaliteit heeft - diende eerder als speciaal gezant van de secretaris-generaal in de kwestie Jemen. 'Daar werkte hij onvermoeibaar aan de gezamenlijke inspanningen van de internationale gemeenschap om een democratische overgang in het land te bevorderen en te vergemakkelijken.'

Benomar werkt al sinds 1993 bij de Verenigde Naties en bouwde sindsdien een imposante carrière op. Daar vervulde hij enkele belangrijke functies zoals bij het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten (OHCHR), het Ontwikkelingsprogramma van de VN (UNDP) en in het departement Politieke Zaken. 

Hij bekleedde volgens Moroccoworldnews ook de functie van directeur van de speciale VN-commissie voor Vredesopbouw. Daarnaast was hij ook in Afghanistan en Irak de secretaris-generaal van de gezant van de Nationale Dialogenconferentie in 2004. Al deze functies deden Ki-moon ertoe bewegen de Marokkaan aan te stellen als speciaal adviseur. 

© Redactie 2015
marokko
jamal benomar
ban ki moon
vn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?