Kamerleden Marokkaans parlement klagen over eten, hotels en tafels

marokko
10
12 nov '15
Marokkaanse Kamerleden hebben tegenover voorzitter Rachid Talbi Alami geklaagd over hun werkomstandigheden.

Dagblad Assabah heeft enkele klachten opgepikt. Sommige parlementariërs zijn ontevreden over het restaurant en de slechte kwaliteit van maaltijden. Ze vroegen daarom om het contract tussen het parlement en de cateraar te beëindigen. Vervolgens werd er ook geklaagd over hotels in Rabat. Zij die daar noodgedwongen moeten overnachten stellen dat dit niet de vereiste norm is voor parlementariërs. Zij overnachten in hotels met vier sterren. 

Na dagen van 'slopend' werk zijn de hotels niet comfortabel genoeg, aldus de klagers. Namen werden uiteraard niet genoemd. Tot slot werd er geklaagd over de elektronische werkbladen in het parlement. Deze komen uit China en zijn kwalitatief niet goed. Dat is vooral merkbaar tijdens stemprocessen. 

Een gemiddeld Kamerlid in Marokko vangt maandelijks 36.000 dirham en geniet bovendien van vrijwel kosteloze huisvesting, vervoer en veel andere voordelen.

Benkirane Over de kwestie sprak premier Abdelilah Benkirane onlangs tijdens een partijbijeenkomst. Hij stelde dat veel Kamerleden hebberig zijn terwijl ze 36.000 dirham per maand ontvangen voor hun werk. Volgens Benkirane zijn zijn partijgenoten vrij van 'hebberigheid' en zeggen ze 'Al7amdulilah' voor wat we krijgen.

Het is niet bekend in hoeverre de voorzitter de klagende Kamerleden tegemoet wil en gaat komen.

© Redactie 2015
marokko
abdelilah benkirane
pjd
rachid talbi alami
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi