Marokkaanse docent in Luxemburg met mes gestoken tijdens gebed

marokko
7
13 nov '15
Een Marokkaanse islamdocent werd in een Luxemburgse moskee aangevallen tijdens het gebed.

Het schokkend incident vond afgelopen zaterdag plaats. Tegenover lokale media deed Said vandaag zijn verhaal. Het moest een zaterdag worden zoals elke andere. Hij reisde van Frankrijk naar Luxemburg om vrouwelijke studenten islamlessen te geven in de moskee van de Luxemburgse plek Mamer. Toen het tijd was om te bidden begaf hij zich richting de moskee, waar de lichten uit stonden. 

Toen hij het licht aandeed zat daar een man, aan wie hij vroeg of hij mee wilde bidden. Dit begreep hij niet in het Arabisch, dus vroeg hij het nogmaals in het Engels. Dat begreep hij wel en accepteerde. 'Tijdens het gebed hoorde ik hem bewegen en plotseling voelde ik immense pijn in mijn gezicht', geeft hij aan. Het mes doorboorde zijn rechterwang. De docent begon gelijk met zelfverdediging en kreeg na een worsteling het mes in handen. Toen het mes niet meer in zijn bereik was begon de dader de man hard te slaan waardoor hij het wapen weer kon bemachtigen

'Ik rende weg toen hij het mes weer pakte, maar hij is sneller en stak me twee keer in de buurt van het hart.' De docent dacht direct aan de veiligheid van zijn studenten - die in een andere ruimte aan het bidden waren - en schreeuwde dat ze weg moesten rennen. Ook hij rende naar buiten. De dader zat nog binnen. Een vrouw had ondertussen de politie gebeld, die de dader snel konden arresteren. 

Hij blijkt een Kroaat van Bosnische komaf te zijn. Hij was geen onderdeel van de lokale gemeenschap en was maar kort in het land voor hij de aanval plande. De dader ging van moskee naar moskee op zoek naar werk en onderdak. Sommige families hebben hem enkele dagen in huis gehaald. De politie onderzoekt de zaak en het motief van de aanvaller.

© Redactie 2015
marokko
luxemburg
frankrijk
moskee
steekpartij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?