Nederlandse moslims veroordelen aanslagen

algemeen
113
14 nov '15
Nederlandse moslims, verenigd in het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), hebben de aanslagen in Parijs scherp veroordeeld.

In een verklaring spreekt het CMO van "barbaarse, laffe, onmenselijke terreuraanslagen tegen de Franse samenleving en in feite de gehele mensheid. De Nederlandse moslimgemeenschap is intens verdrietig en voelt zich dan ook verbonden met alle slachtoffers en het Franse volk." "Laten we allemaal waakzaam en alert zijn dat deze zieke misdadigers ons niet uit elkaar drijven met hun laffe misdaden", zo waarschuwt het CMO.

Ook bekende moslims en leidende moskeeën zoals moskee as-Soennah in Den Haag spraken zich uit. 'Onze condoleances en medeleven gaan uit naar de nabestaanden en alle dierbaren van de overledenen. Deze aanslagen tonen andermaal aan dat wij, moslims en niet-moslims, voor een grote uitdaging staan. Binnen onze samenleving bevinden zich kennelijk mensen die onze veiligheid bedreigen en angst, verderf en verdeeldheid willen zaaien.

'Op de moslims rust de religieuze en morele plicht om actief op te treden tegen dit soort excessen en niet aan de zijlijn te blijven toekijken.' Lees hier de hele verklaring. 

© ANP 2015
moslims
cmo
parijs
aanslagen
frankrijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?