PVV'ers blij met 'jongerenimam' Yassin Elforkani

algemeen
156
16 nov '15
Waar aanslagen gepleegd worden en een 'vertegenwoordigende' moslim uitleg moet geven trommelt de pers vaak jongerenimam Yassin Elforkani op.

De imam is van mening dat moslims niet langer kunnen volhouden dat terreur niets met de islam te maken heeft. Daar waar de grote geleerden juist stellen dat terreur niets, maar dan ook niets te maken heeft met de islam, doet Elforkani het dus anders. In de Volkskrant zegt hij: 'De keiharde realiteit is dat de aanslagplegers hun daden theologisch legitimeren. We kunnen er niet omheen. We kunnen niet blijven zeggen: dit heeft niets met de islam te maken'.

Dat dit wel degelijk kan ontgaat Elforkani schijnbaar. Terreur kent geen naam en al helemaal geen religie. De imam uit Amsterdam is ook van mening dat je als moslim absoluut afstand moet nemen: 'Je moet wel van een andere planeet komen om je niet als moslim te willen uitspreken. Door de timing (voor de tweede keer binnen een jaar aanslagen in Parijs) en de omvang (132 doden), kan je als moslim niet meer wegkijken'.

Elforkani roept wel op om de zeer verkeerde interpretatie van de koran van IS 'keihard te bestrijden'. 'Vooral ook in kleine kring, als je als ouders met je kinderen spreekt over het geloof, of tijdens gesprekken onderling in koffie- en theehuizen. Moslims moeten de slachtofferrol afwerpen, niet blijven zeuren dat ze altijd in de verdomhoek worden gedreven.'

Blij Je zou denken dat een moslimvertegenwoordiger de moslimgemeenschap op een positieve manier dient te vertegenwoordigen, maar het enige wat Elforkani blijkt te doen is de gemiddelde Wilders-aanhanger naar de mond praten. 'Geweldig dat jullie ons nu de waarheid vertellen', klinkt het. 'Eindelijk iemand vanuit de moslimgemeenschap die zegt hoe het is', zegt een ander.

'Het grote gelijk van Wilders blijkt wel weer', denkt een ander naar aanleiding van de uitspraken van Elforkani. 

Niet blij Op sociale netwerken discussiëren moslims onderling ook hevig over de uitspraken van Elforkani. Velen zijn van mening dat de jongerenimam de moslimgemeenschap absoluut geen dienst bewijst en juist de problemen en negatieve beeldvorming vergroot. 'We willen juist laten zien dat terreur en bloedvergieten niets met ons geloof te maken heeft, terwijl Elforkani nu beweert van wel', zegt iemand. 

© Redactie 2015
yassin elforkani
parijs
islam
moslimdiscriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?