'Nog nooit Daesh'er tussen vluchtelingen gezien'

algemeen
10
16 nov '15
De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND heeft tot dusver nog nooit iemand met een Daesh-achtergrond betrapt in de stroom vluchtelingen die naar Nederland komt.

Er zijn wel mensen gevonden die om andere redenen niet welkom zijn in Nederland. Dat heeft hoofddirecteur Rob van Lint maandag gezegd. De IND overlegt sinds het weekeinde met allerlei andere diensten over eventuele extra maatregelen na de aanslagen in Parijs. Mogelijk wordt de controle bij aankomst in Nederland nog strenger. "Hoewel de kans klein is dat iemand met terroristische bedoelingen in de vluchtelingenstroom naar ons land zou komen", aldus Van Lint.

Naar verluidt zouden een of meer plegers van de aanslagen in Parijs met vluchtelingen de EU zijn binnengekomen via Griekenland. Veertig tot vijftig politiemensen zijn continu bezig om te kijken of er verdachte mensen tussen de asielzoekers zitten. Ze zitten in vier tot vijf mobiele teams die tussen de opvanglocaties reizen, aldus politiebaas Max Daniel, algemeen commandant van de Nationale Staf Grootschalig SGBO asielstromen en mensensmokkel.

© ANP 2015
ind
daesh
isis
asielzoekers
vluchtelingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi