Marokko roept imams op om 'jihad' te verduidelijken

marokko
80
16 nov '15
Na de aanslagen in Parijs heeft het Marokkaans ministerie van Islamitische Zaken imams opgeroepen om terreur het hoofd te bieden met kennis.

Het ministerie wil dat imams terrorisme tijdens hun preken en lezingen veroordelen en de ware betekenis van jihad behandelen. Hiertoe gaf koning Mohammed VI het bevel. Dat verklaarde het ministerie in een publicatie. Zo valt te lezen dat de daders van de aanslagen in Parijs menen hun religie te beoefenen om hun misdaden te rechtvaardigen. Imams moeten daarom rationeel reageren en religieuze bewijzen gebruiken om dergelijke claims te ontmaskeren. 

Op deze manier wil het ministerie dat imams Marokkanen meer kennis krijgen over de term jihad en welke verschillen en contexten bestaan hierover.  Bovendien stelt het ministerie dat alle moslims verantwoordelijk zijn voor het imago van de islam en niemand moet blijven kijken terwijl anderen (dwz. terroristen) het verdoezelen. 

'De islam is gebaseerd op principes van liefde, mededogen, vrede en goedheid, maar extremisten misbruiken deze berichten voor politieke en ideologische doelen.'

© Redactie 2015
marokko
parijs
aanslagen
frankrijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?