'Verwarde' ex-militair dreigt zich op te blazen

algemeen
74
18 nov '15
Een arrestatieteam van de politie heeft woensdagochtend in Maastricht een (LEES!) verwarde man gearresteerd die dreigde zichzelf op te blazen.

De politie viel om 08.10 uur binnen in de woning aan het Severinplein, waar de man gedreigd had de gaskraan open te draaien. De man is bij de inval door de politie niet gewond geraakt en overgebracht naar het politiebureau, zei een woordvoerder van de hulpdiensten. Omwonenden die eerder geëvacueerd waren, kunnen weer terug naar huis. De hulpdiensten waren eerder woensdagochtend uitgerukt na een telefoontje van de man dat hij zichzelf ging opblazen. 

In de woning waren geen andere mensen aanwezig. Volgens de woordvoerder had de man met een gasexplosie gedreigd, maar het gas was niet opengedraaid. 

Ex-militair Volgens buurtbewoners gaat het om een ex-militair die mee op missie in Afghanistan is geweest. De man zou lijden aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS). De woordvoerder kon alleen bevestigen dat het om een ex-militair ging. Volgens omwonenden zou de man een vrouw en twee kinderen hebben. Maar die waren tijdens het incident niet in de woning.

© ANP 2015
maastricht
terrorisme
aanslag
afghanistan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi