Koning Mohammed VI belt premier wakker om hoge rekeningen Tanger (video)

marokko
16
18 nov '15
Premier Abdelilah Benkirane is door koning Mohammed VI persoonlijk naar Tanger gestuurd om de problemen met hoge elektriciteitsrekeningen op te lossen.

Blijkbaar is onze koning een vroege vogel, want hij belde Benkirane om zes uur in de ochtend op, zo gaf de premier gisteren aan tijdens een zitting in de Kamer. Hij was kritisch en gaf hem de opdracht snel orde op zaken te stellen. En wat doe je als Mohammed VI je een dergelijk bevel geeft? Juist ja, als de wiedeweerga naar Tanger om problemen op te lossen. Dat deed Benkirane dan ook. Hij vertrok samen met minister van Binnenlandse Zaken. Mohammed Assad. 

Tienduizenden burgers demonstreren al weken in Tanger tegen hoge elektriciteitsrekeningen van energiebedrijf Amendis. Eenmaal in de noordelijke stad probeerden de twee tot oplossingen te komen en alle partijen te verzoenen. Dat had blijkbaar effect want sinds de gesprekken vorige week zijn meer dan 30.000 rekeningen naar beneden bijgewerkt. Ook zijn er afspraken gemaakt om Marokkanen in Tanger een nieuwe meter te geven en te gaan werken met 'prepaidkaarten'. 

Daarmee kunnen mensen zelf een bedrag opwaarderen en voor dit bedrag een bepaalde hoeveelheid energie krijgen. Wanneer hier gebruik van gemaakt kan worden is nog niet bekend. 

© Redactie 2015
marokko
tanger
mohammed vi
amendis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?