'Pas Marokkaanse belijdenis islam toe in hele wereld'

marokko
78
19 nov '15
De voormalig Frans minister van Cultuur, Jack Lang, is zeer te spreken over de manier waarop Marokko de islam ziet en uitdraagt.

De Franse politicus is momenteel voorzitter van de Parijse Institut du Monde Arabe en sprak met Sud Radio over buitenlandse geldschieters van het instituut. Dat deed hij twee dagen na de terreuraanslagen in Parijs. Jack Lang gaf aan dat Marokko een van de financierders van het instituut is en sprak vervolgens vol lof over het Marokkaans model. 

Marokko is volgens hem een zeer vriendelijk land, dat een model hanteert waarin de islam een religie van vrede en verlichting is. In principe is dit niet zeer Marokkaans, maar gewoon de islam zoals het hoort. Desondanks denken veel politici en journalisten dat het een 'Marokkaanse islam' is. Wel doet Marokko er alles aan om dit beeld van de islam uit te dragen.

'Buitenlandse financiering komt in het algemeen uit landen die zeer respectvol zijn en een islam van verlichting en vrede uitdragen. Ik verwijs in het bijzonder naar Marokko', begon hij zijn lofprijzing. Lang wil graag dat de hele wereld leert van Marokko: 'Als de Marokkaanse opvatting van de islam wereldwijd werd toegepast zouden we in vrede leven', aldus de oud-minister.

© Redactie 2015
marokko
jack lang
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?