Prediker Tarik Ibn Ali reageert op valse aantijgingen (video)

marokko
75
19 nov '15
De immens populaire Tarik Ibn Ali kwam deze week negatief in het nieuws omdat hij een van de aanslagplegers in Parijs geïnspireerd zou hebben.

Dat meldde het AD op basis van berichtgevingen van Daily Mail. Laatst genoemde bron staat overigens niet bekend als betrouwbaar. Dat het nieuws Nederland bereikte is echter zorgwekkend. Tarik Ibn Ali wordt wel vaker met valse aantijgingen geconfronteerd op het moment dat hij in Nederland is of een evenement gepland staat waarbij hij aanwezig is. Hij zou jongeren inspireren tot terreuraanslagen en zelfs de 'voorman' zijn geweest van Sharia4Belgium. 

Een simpele zoekopdracht op Google toont aan dat dit absoluut niet waar is. Onze redactie nam contact op met Tarik Ibn Ali en vroeg hem naar de nieuwe aantijgingen die in het AD staan. 

Video Hij besloot een lang filmpje op YouTube te posten om daarin de aantijgingen te beantwoorden. De prediker - die bij moslims bekend staat als iemand die liefdevolle dingen zegt met veel humor - gaf eerst een inleiding waarin hij onze nobele boodschappers aanhaalde. Vervolgens ging hij in op de nieuwsberichten, die ook in Marokko niet onopgemerkt bleven. 

'Ik ga jullie nu iets lachwekkends vertellen. Media beweren dat ik in een moskee ben geweest en daar heb gepredikt op een manier die een van de jongeren tot de aanslagen in Parijs inspireerde. Ik ben echter nog nooit in deze moskee geweest', zegt hij daarover. Vervolgens vergeleek hij de aantijgingen met een mop. 

'Een vos beschuldigde een geitje van dingen die hij nooit gedaan heeft. 'Vorig jaar heb je mij lastiggevallen', zei de vos. Het geitje antwoordde daarop: 'Vorig jaar was ik slechts zes maanden, dus dat kan nooit het geval zijn'. Daarop zei de vos: 'Als jij het niet was, dan was het je vader of je moeder of iemand anders''. 

Marokko Het nieuws werd overigens vooral overgenomen door media in Nador, waar de prediker oorspronkelijk vandaan komt. Hij is hier uiteraard niet tevreden over en zegt dat het hem zelfs pijn doet. 'Dat westerlingen - moge Allah hen leiden - zoiets zeggen maakt mij niet uit, hebben ze vaker gedaan. Maar dat zelfs media in Nador met zulke berichten komen is erg. Dit gaat te ver. We proberen het goede te doen en zij proberen dit af te breken.'

De prediker zegt veel berichten te hebben ontvangen van moslims over de hele wereld. Zij hebben het nieuws gelezen en maken zich zorgen. Bovendien herkennen ze zich niet in het geschetste beeld. Tarik Ibn Ali gaat binnenkort met een Nederlands televisiekanaal praten over de aantijgingen.

© Redactie 2015
marokko
tarik ibn ali
imam
parijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?