Jochie (7) haalt spaarpot leeg om moskee te helpen

buitenland
6
19 nov '15
Na de aanslagen in Parijs werd een moskee in Texas het doelwit van een smerige actie.

Op de muren van het gebouw in de Amerikaanse staat werden uitwerpselen gesmeerd en verscheurden de daders Korans. Een 7-jarig jongetje vond de daad zodanig ernstig dat hij zijn spaarpotje omkeerde en de inhoud aan de moskee doneerde. Jack hoorde op de lokale zender over het vandalisme en vroeg zijn moeder om uitleg. 

'We spraken in de auto over hoe erg het was dat iemand poep op de muren had gesmeerd', zo citeert RTL Nieuws de moeder van Jack op basis van berichten van lokale zender KXAN. 'Het is verschrikkelijk. Het maakt niet uit wat je gelooft, ieders geloof is belangrijk. Ik denk dat het belangrijk is om kinderen te laten weten hoe belangrijk dit soort dingen zijn.'

Twee tientjes Na de uitleg van zijn moeder besliste Jack dat hij zijn spaarpot leeg zou halen en de twintig dollar die erin zat aan het islamitisch centrum te doneren. 'Het is maar 20 dollar, maar uit handen van Jack is het 20 miljoen dollar waard', zegt Faisal Naeem van de moskee.

Naeem zegt dat de gift heel belangrijk was omdat hij ook een zoon heeft van zeven jaar. 'Het geeft me hoop. Dit betekent dat het niet de een tegen de ander is', zegt hij.

© Redactie 2015
moslimdiscriminatie
parijs
texas
koran
moskee
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?