Acht Marokkanen opgepakt in Turkije, Daesh-verdachten of gelukszoekers?

marokko
1
19 nov '15
Op de luchthaven van Istanbul zijn acht mannen uit Marokko opgepakt die banden met Daesh zouden hebben.

Tenminste, dat is wat NOS uit Turkse berichten uitmaakt. De mannen zouden zich verdacht hebben gedragen en zich voordoen als toeristen. Toen hun vlucht uit Marokko lande werden ze ondervraagd door de politie. De mannen gaven aan op vakantie te zijn in Turkije en noemden een hotel op waar ze zouden verblijven. Na navraag bij het hotel bleken de mannen geen reservering te hebben staan. 

De mannen werden al snel als potentiële Daesh-leden gezien. Dat dat niet het geval is blijkt misschien wel uit en kaartje van Europa. Daarop is een route van Turkije naar Duitsland te zien. Juist ja, precies de route die Syriërs lopen om Duitsland te bereiken voor asiel. 

Wellicht is het de NOS en de Turkse autoriteiten ontgaan dat steeds meer Marokkanen dezelfde route nemen en zich daarbij voordoen als Syrische vluchtelingen. Op deze manier hopen ze Europa te bereiken. Vorige maand pakten de Turkse autoriteiten eveneens een groep Marokkanen op. De veertig mannen hadden plannen om naar Duitsland te lopen maar werden toen ook als terreurverdachten gezien.

© Redactie 2015
marokko
istanbul
daesh
isis
duitsland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi