Marokkaan krijgt wetenschapsprijs voor onderzoek NASA

marokko
12
20 nov '15
De Marokkaan wetenschapper dr. Othmane Benafan heeft de Glenn Research Center Agency Honor Award gewonnen.

Het instituut gaf hem de prijs voor zijn bijdragen aan een onderzoek van NASA. Dat onderzoek baseerde zich op luchtvaart en mechanica. De prijs is een van de meest eervolle in de luchtvaartindustrie. Honderden van de meest briljante NASA-wetenschappers gingen Benafan voor. Hij schaart zich dus in een mooi gezelschap. De Marokkaan maakt deel uit van een select groepje Marokkanen die het tot NASA geschopt hebben. 

Zijn mooie baan volgde na verschillende succesvolle universitaire studies in Marokko. Daarna voltooide hij een technische studie aan een Amerikaanse faculteit. 

Marokkanen bij NASA Een andere Marokkaan bij NASA is Kamal Oudrhiri, een Marokkaans-Amerikaanse ingenieur die in 2012 een van de leidende figuren was van de Mars-missie. Hij had de leiding over de landing van robot Curiosity, de meest geavanceerde robot die NASA ooit naar een andere planeet stuurde. 

Asmaa Boujibar begin vorig jaar als post-doctoraal onderzoeker bij NASA. Zij werd geselecteerd uit een honderdtal promovendi om jaar onderzoek te voltooien in Houston. Zij onderzoekt de vorming van planeten in het zonnestelsel. Haar aandachtspunten zijn geologie en chemie.

© Redactie 2015
marokko
othmane benafan
nasa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?