Vier doden door ongeluk op bouwplaats in Marokko

marokko
1
23 nov '15
Op de bouwplaats van een nieuwe elektriciteitscentrale in Safi zijn vier werknemers om het leven gekomen. Een vijfde raakte gewond.

Een van de slachtoffers was een Indonesische staatsburger. MAP meldt dat het ongeluk zondagavond plaats in de gemeente Ouled Salman in provincie Safi. Daar bouwt Marokko een nieuwe elektriciteitscentrale. De slachtoffers zaten in een lift toen een technisch mankement optrad. Het is niet helemaal duidelijk wat er vervolgens gebeurde maar het ligt in der lijn der verwachting dat de lift neerstortte. 

De lichamen zijn naar een lijkenhuis gebracht terwijl de gewonde werknemer in Safi medische hulp krijgt. De autoriteiten hebben een onderzoek gelanceerd om de precieze oorzaken te achterhalen. 

Centrale Op de bouwplaats bouwt men sinds september 2014 een thermische centrale. Deze moet ongeveer 1.386 megawatt opwekken en moet uiteindelijk kunnen voorzien in de kwart van de nationale behoefte aan elektriciteit. In 2018 moet dit het geval zijn. De centrale krijgt zeer geavanceerde technologie, die voor het eerst in Afrika worden geïntroduceerd.

Bovendien voldoet de centrale aan internationale milieunormen.

© Redactie 2015
marokko
safi
ouled salman
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?