Justitie eist cel tegen oud-PVV'er voor verleiden minderjarige meisjes

algemeen
4
24 nov '15
Oud-Europarlementariër Daniël van der Stoep (35) heeft dinsdag bij de rechtbank in Den Haag vijf maanden celstraf waarvan drie voorwaardelijk tegen zich horen eisen.

Ook wil de aanklager een werkstraf voor Van der Stoep van 240 uur. Volgens justitie heeft hij geprobeerd om minderjarige meisjes zover te krijgen dat ze seks met hem zouden hebben.

De politicus zou het bij zeker drie meisjes hebben geprobeerd. Volgens de aanklager heeft Van der Stoep de meisjes cadeautjes, geld en zelfs cocaïne geboden en misbruik gemaakt van zijn status. Dat gebeurde van 2012 tot begin 2014. Onder de meisjes was een dochter van een medewerkster van Van der Stoep.

De zaak kwam aan het rollen toen de vader van een van de meisjes de berichten onder ogen kreeg die zij uitwisselde met Van der Stoep. De vader deed aangifte en de Rijksrecherche deed daarna onderzoek omdat Van der Stoep een politicus was.

Drank
Van der Stoep ontkent dat hij seksuele bedoelingen had met de meisjes. Hij ziet geen kwaad in het contact dat hij met de meisjes onderhield, ondanks tal van seksueel getinte opmerkingen. Van der Stoep was dinsdag kort aanwezig bij de rechtbank, maar vertrok na korte tijd weer.

Van der Stoep zat van juli 2009 tot juli 2014 twee periodes in het Europees Parlement. Eerst voor de PVV, waar hij zijn zetel opgaf nadat hij onder invloed van drank een aanrijding had veroorzaakt, daarna vanaf december 2011 als onafhankelijk lid. Later richtte hij de eurosceptische partij Artikel 50 op.

© ANP 2015
artikel 50
politicus
pvv
pedofiel
aanrijding
daniel van der stoep
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?