Marokkaanse Jasmine speelde heldenrol in restaurant Parijs (video)

marokko
6
24 nov '15
Afgelopen vrijdag was het precies een week geleden dat het leven van de 20-jarige Jasmine El Yousfi veranderde.

Toen ze aan het werk was in een restaurant werd haar werkplek getroffen door de aanslag. Op vrijdagavond was het druk in Parijs en Jasmine werkte zoals gewoonlijk samen met haar neef, die ober is. Rond tien uur openen terroristen het vuur. Jasmine overleefde het maar zag velen dood gaan. Zij wordt later één van de helden van Parijs. Op beelden van Daily Mail is te zien hoe ze onder een bar wegduikt en haar armen om een oudere vrouw heen slaat. 

De vrouw was geraakt door een van de kogels en had dringend hulp en troost nodig: 'Ze was gewond, had een gat in haar arm en was aan het huilen. Ik wist dat ze bang was. Ik zou nooit ervandoor zijn gegaan en haar daar alleen hebben achtergelaten'. El Yousfi begeleidde de vrouw en anderen naar de kelder toen ze daar kans voor zag. Ze bracht ze in veiligheid om vervolgens naar buiten te gaan om te kijken of ze anderen kon helpen. 

Lichamen Buiten zag ze al lichamen liggen: 'Ik was te laat, ze waren al neergeschoten'. De jonge vrouw zag vervolgens dat een vrouw nog leefde: 'Ik zag dat ze naar mij keek. Ik heb haar hand voor een paar seconden vastgehouden, daarna stierf ze'. El Yousfi liep vervolgens van lichaam naar lichaam, bij de stervende mensen zag ze telkens weer hetzelfde: 'Ik zal hun blik nooit meer kunnen vergeten. Hun ogen waren leeg. Ze waren niet bang en hadden geen pijn'. 

Wat ze die dag zag blijft haar nog steeds achtervolgen. Ze ziet hun gezichten als ze naar bed gaat en als ze wakker wordt. 'Het is het enige wat ik zie. Als ik wakker word denk ik weer aan hoe die stervende vrouw naar mij keek. Het was alsof ze al dood was, alleen haar lichaam leefde nog.' De heldin zegt dat het weet hoe het is om eenzaam te zijn en daarom waagde ze haar leven om slachtoffers te helpen en te troosten. 

'Ik had liever gehad dat ik was gestorven, in plaats van hen. Ik wilde niet dat ze stierven en dachten dat ze in de steek waren gelaten.'

© Redactie 2015
marokko
jasmine el yousfi
parijs
restaurant
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?