Geweld tegen moslims stijgt met 300% in Engeland

buitenland
28
24 nov '15
Haatmisdrijven tegen moslims zijn in de week na de aanslagen in Parijs met 300%(!) gestegen, zo blijkt uit cijfers die maandag werden gepubliceerd.

In totaal zijn 115 gevallen geregistreerd en een grote meerderheid werd gepleegd tegen islamitische vrouwen en meisjes tussen de 14 en 45 jaar. Deze groep droeg bovendien een hoofddoek of andere islamitische kledij, zo meldt Al Arabiya op basis van een bericht van The Independent. De daders waren voornamelijk blanke mannen tussen de 15 en 35 jaar. Volgens het rapport zijn de werkelijke aantallen waarschijnlijk veel hoger dan geregistreerd.

De cijfers komen van een werkgroep van de regering. De groep 'Tell Mama' is een hulplijn die fysieke en verbale aanvallen registreert tegen moslims en moskeeën. Een groot aantal van deze aanvallen vond plaats in openbare gelegenheden zoals bussen en treinen. Veel van deze slachtoffers voelden zich alleen omdat niemand hen te hulp schoot of zelfs troostende woorden had. 

Deze stijging is in lijn met vergelijkbare toenames na de moord op de Britse soldaat Lee Rigby in Londen in 2013. Het rapport stelt echter dat het aantal islamofobe incidenten voor de aanslagen in Parijs al groeiden.

© Redactie 2015
moslimdiscriminatie
geweld
parijs
groot-brittannië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?