Klokjongen Ahmed (14) eist 14 miljoen dollar

buitenland
21
24 nov '15
De 14-jarige Ahmed Mohamed uit Texas wil een schadevergoeding van de gemeente en zijn school nadat hij door de politie werd opgepakt.

Hij had een zelfgemaakte klok bij zich maar een lerares zag het aan voor een bom. Met veel machtsvertoon werd Ahmed vervolgens geboeid en afgevoerd naar een gevangenis. Hij kreeg wereldwijd aandacht voor zijn onschuldige uitvinding en de daarop volgende arrestatie. Ahmed en zijn familie eisen nu 14,1 miljoen dollar en officiële excuses. Gaat de gemeente en school niet in op hun eisen volgt een stap naar de rechter. 

De arrestatie in september zorgde voor de nodige ophef omdat de politie van Irving uitrukte omdat het om een moslimkind ging. Mohamed werd snel vrijgelaten en kreeg uitnodiging na uitnodiging. Zo nodigde Barack Obama de jongen uit in het Witte Huis en ook Facebook-eigenaar Zuckerberg sprak met de jongen. 

Van de gemeente wil familie Mohamed graag 9,4 miljoen en van de school 4,7 miljoen. Beide partijen hebben nog gereageerd. Inmiddels woont Ahmed met zijn familie in Qatar. Daar kreeg hij een beurs voor jonge uitvinders.

© Redactie 2015
ahmed mohamed
texas
klokjongen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?