Moslima leert moslimhater Donald Trump lesje

buitenland
33
25 nov '15
Presidentskandidaat Donald Trump heeft voor de zoveelste keer controversiële uitspraken gedaan over moslims en kreeg daar een geniaal antwoord voor terug van Marwa Balkar (22).

Na de aanslagen in Parijs kwam Trump met ideeën die niet zouden misstaan in de periode rond 1940. Hij suggereerde dat alle moslims moeten worden geregistreerd in een speciale database en dat ze speciale identiteitskaarten moeten hebben waarop te zien is dat ze moslim zijn. Balkar reageerde op deze misselijkmakende ideeën en deed dat met succes. Haar antwoord werd meer dan 120.000 keer gedeeld en kreeg ruim 340.000 likes. 

'Beste Donald Trump, mijn naam is Marwa en ik ben moslim. Ik vernam dat jij ons speciale badges wil laten dragen, dus ik besloot ik er zelf eentje te maken en te dragen. Je kan niet aan me zien dat ik moslim ben, dus wil ik met deze badge trots tonen wie ik ben. Ik koos het vredesteken omdat het de islam vertegenwoordigt. De religie die me leerde om op te komen tegen onrechtvaardigheid en om te streven naar eenheid.'

Ze gaat verder: 'De religie die me leerde dat het doden van een onschuldig leven neerkomt op het doden van de mensheid. Ik hoorde dat je ons wil laten traceren. Fantastisch! Je kan met me meekomen naar mijn werk waar het mijn job is om geluk te creëren. Je kan ook komen zien hoe de lokale moskee broodjes smeert voor de daklozen en etentjes organiseert waar iedereen welkom is.'

Tot slot heeft ze een persoonlijk bericht aan de presidentskandidaat: 'Misschien dat je dan inziet dat je als moslim niet minder Amerikaans bent dan jij. Indien je in mijn voetsporen stapt, dan zie je misschien dat ik niet minder mens ben dan jij. #NIETINMIJNNAAM'. 

© Redactie 2015
moslima
islam
moslimdiscriminatie
donald trump
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?