Agenten Marokko vervolgd wegens schokkend seksueel misbruik

marokko
10
26 nov '15
In Fes zijn drie politieagenten aangeklaagd voor het mishandelen en seksueel misbruiken van een arrestant.

Het 25-jarig slachtoffer was dronken toen hij vrijdag werd opgepakt. Akhbar Al Yaoum meldt dat het vervolgens misliep en er schokkende dingen gebeurden tijdens zijn hechtenis. Een agent die de wacht moest houden heeft een belastende verklaring afgelegd bij de officier van justitie. Twee inspecteurs en een motoragent zouden de man urenlang geslagen hebben. 

De arrestant werd eveneens met een bezemsteel seksueel misbruikt. Verhalen over misbruik met bepaalde voorwerpen zijn in Marokko niet onbekend. Zaterdagochtend trok de agent die de wacht hield aan de bel. Na het misbruik werd het slachtoffer naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht. De mishandelingen en misbruik waren zo ernstig dat hij bloedend werd afgevoerd.

Toen het drietal werd gearresteerd kwamen ze vrij snel op voorwaardelijke basis vrij. Ze betaalden elk ongeveer 500 euro aan borgsommen. Het OM in Marokko is in beroep gegaan tegen de beslissing. De aanklager wil de mannen achter slot en grendel gedurende het onderzoek en proces.

© Redactie 2015
marokko
fes
politie
misbruik
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?