Mooie daling criminaliteit in Marokko

marokko
10
26 nov '15
De minister van Binnenlandse Zaken, Mohamed Hassad, heeft gisteren cijfers vrijgegeven over de daling van de totale criminaliteit in Marokko.

In totaal daalde de criminaliteit als geheel met zo'n vier procent in 2015 ten opzichte van vorig jaar. Daardoor is Marokko een stukje veiliger geworden. Hassad sprak hierover tijdens een zitting in de Kamer. Hij prees de inspanningen van de Marokkaanse politie, wijzend op speciale operaties die in heel Marokko zijn ingezet. Fes is voor Hassad een mooi voorbeeld. 

Na de aanval op drie Duitse toeristen was de maat vol. In een snelle en effectieve actie werden in vijftien dagen tijd 3000 criminelen opgepakt. 'Dankzij deze operaties is Fes uitgegroeid tot een schone stad met minder criminelen', voegt de minister toe.  

Hassad kondigde ook aan dat de politieautoriteit DGSN van plan is om 4.500 nieuwe agenten te werven in 2016. Vorige maand werd al duidelijk dat het aantal misdrijven in Marokko tot 192.947 is gedaald in de eerste negen maanden van 2015. Vorig jaar waren dat er in deze periode nog 211.576. 

Misdrijven die te maken hebben met seksueel geweld kenden de grootste daling: 16,5%.

© Redactie 2015
marokko
mohamed hassad
criminaliteit
fes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?