Koning Marokko geëerd om opknappen joodse begraafplaatsen

marokko
19
27 nov '15
Vooraanstaande moslims, joden en christenen zijn onlangs bijeengekomen in het New Yorkse Museum of Modern Art om te praten over een project ter ere van koning Mohammed VI.

In een tijd van spanning en angst hebben we nog altijd mensen die graag willen verbinden en in vrede willen samenleven. Een project van de Raad van Joodse Gemeenschappen in Marokko laat dat op een mooie manier zien. Deze prominente gelovigen en religieuze leiders waaronder imam Mohamed Hamagid, rabbijn Arthur Schneier en aartsbisschop Demetrios kwamen bij elkaar om koning Mohammed VI te eren voor zijn inzet voor het behoud van joodse graven in Marokko.

Met het project  over 'The House of Life' moet deze eer tastbaar worden in de vorm van een fotoserie. De initiatiefnemers hopen dat deze foto's binnenkort tentoongesteld worden in een museum. Schneier benadrukte dat koning Mohammed VI een rolmodel is op het gebied van interreligieuze vrede tussen de kinderen van Abraham. 

House of Life werd in 2010 onder leiding van de koning in Marokko gelanceerd. In de afgelopen vijf jaar zijn 167 joodse begraafplaatsen opgeknapt en hersteld. Zo kregen 159 begraafplaatsen nieuwe deuren en werd ongeveer 42.000 meter aan nieuw hekwerk geplaatst. Ook kregen 12.600 vervallen graven een opknapbeurt. 

Marokko ziet de joodse begraafplaatsen als cultureel en historisch erfgoed van Marokko en daar dient voor gezorgd te worden.

© Redactie 2015
marokko
mohammed vi
new york
islam
jodendom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi