Toerisme Marokko staat voor grote uitdaging

marokko
11
1 dec '15
De Marokkaanse toerismeminister Lahcen Haddad heeft kenbaar gemaakt dat de nasleep van Parijs niet heel positief was voor het toerisme in Marokko.

Dat zei hij in gesprek met Hespress, dat hem vroeg of de aanvallen in Parijs invloed hadden op de toeristische sector. De minister gaf aan dat sommige Fransen hun vakantie naar Marokko hebben geannuleerd maar nauwkeurige cijfers ontbreken nog. 'We zijn nog steeds de negatieve invloed op Marokko's belangrijkste vakantiebestemmingen aan het bestuderen', zei hij. 

'Er hebben inderdaad annuleringen plaatsgevonden na de aanslagen, maar we zijn er nog niet zeker van of de annuleringen blijven komen of dat het om iets tijdelijks gaat', zei de minister. Voor Parijs verwachtte de toeristische sector in Marokko nagenoeg zelfde aantallen, met een kleine daling van 0,2%. 

'Met andere woorden: we verwachtten iets meer dan 10,2 miljoen toeristen. Ondertussen bestuderen we de huidige situatie en de nauwkeurigheid van cijfers na Parijs. Binnen drie weken moet er meer bekend zijn.' 

Niet stilzitten Om eventuele dalingen op te vangen en te voorkomen voor het jaar 2016 wil Haddad een nieuwe promotiestrategie lanceren voor Marokkaanse bestemmingen. 'Het Marokkaans ministerie van Toerisme zal zich voornamelijk richten op de grote en veelbelovende markten zoals Duitsland, Groot-Brittannië, Rusland, Turkije, België en Nederland', voegt Haddad toe. 

Marokko gaat zich ook richten op veelbelovende markten in het Midden-Oosten, Centraal-Europa, Oost-Europa, China, Brazilië en Afrikaanse landen. Bovendien worden de marketingcampagnes in Frankrijk, Spanje en Italië tegen het licht gehouden en efficiënter gemaakt. Belangrijk punt hierin is dat toeristen te weten krijgen dat Marokko een veilig land is. 

'We moeten het imago van het koninkrijk bevorderen als een innovatief en modern land, een land dat erin geslaagd is om de authenticiteit, moderniteit en de democratie te combineren met de waarden van de islam', besluit Haddad.

© Redactie 2015
marokko
frankrijk
parijs
aanslagen
lahcen haddad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi