Vader Dascha: uitgebreide sectie na opmerkelijke zelfmoord

algemeen
8
1 dec '15
Patholoog Frank van de Goot gaat een uitgebreide sectie uitvoeren op het lichaam van Dascha Graafsma (16).

De familie is ingegaan op zijn aanbod, vertelde Dascha's vader dinsdag tegen het ANP. De politie gaat ervan uit dat het meisje, dat in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven kwam bij een aanrijding met een trein in Hilversum, zelfmoord heeft gepleegd. Maar de familie zit nog met veel vragen.

Patholoog Frank van de Goot wil de lichamelijke resten van Dascha "volledig in kaart brengen", lichtte hij dinsdag toe. Hij zal haar bloed onderzoeken op sporen van drugs en alcohol, en onder meer röntgen- en radiologisch onderzoek uitvoeren. Hij wil ook kijken of hij kan achterhalen hoe ze is aangereden door de trein.

"Dascha was zo'n blij kind. Dit klopt gewoon niet", aldus haar vader René. "Ik accepteer het niet als het gewoon wordt afgedaan als zelfmoord." Volgens vader Graafsma moet er meer aan de hand geweest zijn, bijvoorbeeld dat zijn dochter door iemand anders gedrogeerd is. Hij heeft naar aanleiding van wat er gebeurd is met zijn dochter, veel reacties gehad over drugs in het uitgaansgebied waar Dascha ook was.

Close
Dascha's oudere zus Dominique (21) weet zeker dat Dascha niet zomaar zelfmoord heeft gepleegd. "Mijn zusje en ik waren zo close, zo dik. Als er iets was, zei ze dat tegen mij. Altijd. Dit zou ze ons als gezin niet aandoen." Dascha was met drie vriendinnen uitgegaan in de club Let's Get Down in Hilversum. Om 02.00 uur zaterdagochtend ging ze weg "om te plassen" en kwam niet meer terug. 

Om 05.45 uur werd zij aangereden door de trein. De familie wil vooral weten wat er gebeurd is in de drie uur daartussen. "Als ze al zelfmoord heeft gepleegd, dan moet er iets zijn waardoor ze kortsluiting heeft gekregen. Dat willen we heel graag helder krijgen", zegt zus Dominique.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© ANP 2015
frank van de goot
patholoog
dascha graafsma
hilversum
aanrijding
politie
kortsluiting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?