Rusland: 'Ga vooral naar Marokko'
Staatskanaal Russia24 heeft Russen opgeroepen vooral Marokko te bezoeken.
01 December 2015
reizen

Dat alles heeft te maken met de ijskoude banden tussen Rusland en Turkije nadat Turkije een Russisch gevechtsvliegtuig neerhaalde. Volgens Russia24 is Marokko een stabiel, toleran islamitisch land met veel toeristische attracties, citeert MWN. In de toeristische uitzending werden steden zoals Marrakech, Casablanca en Agadir als trekpleister neergezet.

Het aanraden van Marokko komt door een samenloop van omstandigheden. Spanje, Italië en Griekenland zijn bij Russen de favoriete bestemmingen, maar door de financiële sancties tegen Moskou moesten toeristen uitwijken naar goedkopere bestemmingen zoals Turkije en Egypte. Vluchten naar Egypte zijn echter opgeschort na het Russisch vliegtuigongeluk boven het Sinaï schiereiland. 

Bovendien is de bekoelde relatie tussen Turkije en Rusland bij iedereen bekend. Rusland wil Marokko nu als perfect alternatief neerzetten en daar profiteert Marokko graag van. In 2014 gingen 36.000 Russen naar Marokko, een forse daling van 22 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. Dit was vooral te wijten aan een te trage marketingstrategie. 

Het grote doel van Marokko is om in 2020 800.000 Russen te trekken. 

marokko
rusland
toerisme
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi