Franse burgemeester: 'Terug naar tijd dat we moslims bestreden'

buitenland
87
3 dec '15
De burgemeester van de Franse stad Béziers, Robert Ménard, heeft toegegeven dat hij moslims graag wil bestrijden.
De burgervader deed zijn uitspraken tijdens een toespraak over de Franse identiteit afgelopen dinsdag. 'Ik wil onze Franse identiteit terugwinnen... Die van Louix XIV, Napoleon en als het ministerie van Binnenlandse Zaken mij machtigt, van Karel Martel.' Martel was de heerser van de Fransen in de zevende eeuw. Hij staat bekend om zijn strijd tegen moslims en de vernietigende overwinningen die hij op hen boekte destijds. 

Als het aan Ménard ligt komt er opnieuw een tijd waarin moslimbloed rijkelijk zal vloeien. De nationalist wil niets weten van andere godsdiensten of gesproken talen in Frankrijk en wil de katholieke tradities in het land 'behouden'. 'Ik wil in een land wonen waar we Frans spreken, ik wil lopen in dorpen die zijn gebouwd in de schaduw van de kerken', voegt hij toe. 

Daarna sneerde hij nog naar landgenoten die 'tevreden zijn met het drinken van een kopje koffie op een terras, maar kaarsen branden na een tragedie'. Daarmee laakt hij de Fransen die niets doen als vergelding. Voor hem is het niet genoeg om simpelweg 'Je suis Charlie' of 'Je suis Paris' te roepen.  

In oktober deed Ménard ook al anti-islamitische uitspraken. Toen zei hij dat hij het niet meer toestaat dat er meer shoarmazaken worden geopend in zijn stad, om zodoende de joods-christelijke traditie van Frankrijk te beschermen.
frankrijk
moslimdiscriminatie
béziers
robert menard
frankrijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
chan 2018
botola pro
jamal sellami
wydad casablanca
gevangenisstraf
frmf
moskee
hamid el hazzaz
arrestatie
cybercriminaliteit
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima