Franse burgemeester: 'Terug naar tijd dat we moslims bestreden'

buitenland
82
3 dec '15
De burgemeester van de Franse stad Béziers, Robert Ménard, heeft toegegeven dat hij moslims graag wil bestrijden.

De burgervader deed zijn uitspraken tijdens een toespraak over de Franse identiteit afgelopen dinsdag. 'Ik wil onze Franse identiteit terugwinnen... Die van Louix XIV, Napoleon en als het ministerie van Binnenlandse Zaken mij machtigt, van Karel Martel.' Martel was de heerser van de Fransen in de zevende eeuw. Hij staat bekend om zijn strijd tegen moslims en de vernietigende overwinningen die hij op hen boekte destijds. 

Als het aan Ménard ligt komt er opnieuw een tijd waarin moslimbloed rijkelijk zal vloeien. De nationalist wil niets weten van andere godsdiensten of gesproken talen in Frankrijk en wil de katholieke tradities in het land 'behouden'. 'Ik wil in een land wonen waar we Frans spreken, ik wil lopen in dorpen die zijn gebouwd in de schaduw van de kerken', voegt hij toe. 

Daarna sneerde hij nog naar landgenoten die 'tevreden zijn met het drinken van een kopje koffie op een terras, maar kaarsen branden na een tragedie'. Daarmee laakt hij de Fransen die niets doen als vergelding. Voor hem is het niet genoeg om simpelweg 'Je suis Charlie' of 'Je suis Paris' te roepen.  

In oktober deed Ménard ook al anti-islamitische uitspraken. Toen zei hij dat hij het niet meer toestaat dat er meer shoarmazaken worden geopend in zijn stad, om zodoende de joods-christelijke traditie van Frankrijk te beschermen.

© Redactie 2015
frankrijk
moslimdiscriminatie
béziers
robert menard
frankrijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi