Marokkaanse jongen in Zaandam aangevallen door honden, baasjes kijken toe

algemeen
31
3 dec '15
Chadi Barcha uit Zaandam zal zijn zeventiende verjaardag nooit vergeten.

Hij vierde dinsdag zijn verjaardag, maar wat een mooie dag had moeten worden liep uit in een drama. Chadi werd namelijk aangevallen door twee gevaarlijke honden, waarvan minstens een 'pitbullachtig' was. De eigenaren liepen volgens Hart van Nederland gewoon door en lieten de gewonde jongen achter. De politie wil dat getuigen zich melden. 

Maatje Chadi en een vriend liepen in het Burgemeester in 't Veldpark in Zaandam en zagen drie vrouwen met de honden lopen. Ze voelden zich er niet fijn bij en ontweken ze: 'We ontweken ze al een beetje toen de dieren op ons af kwamen lopen, maar ik werd toch aangevallen.' Eerst viel een zwarte pitbullachtige hond de jongen aan en snel volgde de tweede bruine hond. 'Het duurde zeker vijf minuten, ze hebben me meerdere keren gebeten', blikt Chadi terug. 

'Ik spartelde om te voorkomen dat ze me in mijn nek konden bijten.' De honden kregen hem onder meer in gezicht, billen en armen te pakken. 'Ze hadden me ook bijna bij mijn kruis te pakken.'

Toekijken De vrouwen die de honden uitlieten deden niets om Chadi te helpen. 'Ze riepen kappen, maar grepen verder niet in.' Aan zijn maatje had Chadi veel meer, met een paraplu van een van de vrouwen probeerde hij de honden van Chadi af te krijgen. Tijdens de worstelpartij verloor Chadi ook een tand. De vrouwen namen daarna het hazenpad richting de Schepenlaan.

De jongens werden aan hun lot overgelaten. Tot overmaat van ramp raakte de jongen ook nog eens zijn tas en verjaardagsgeld kwijt. 'Mijn moeder en ik hadden hem net geld gegeven voor rijlessen voor zijn verjaardag', vervolgt zijn broertje tegenover RTV Noord Holland. 'Dat is hij verloren, net als zijn schooltas en pinpas. Waar die spullen zijn gebleven, weten we niet. Vlakbij is een middelbare school, misschien hebben leerlingen daarvan ze meegenomen.'

Chadi gaf zelf aan dat een van de honden schuimbekkend de aanval zocht en hoewel hij telkens opstond ze hem bleven grijpen. Het was er bovendien geen hondenuitlaatzone en de dieren hadden geen riem. 'Ik dacht alleen maar, hoe moet ik hier levend uit komen', zegt de aangeslagen jongen, die nauwelijks meer alleen naar buiten durft. 
Tip Daarom is de politie op zoek naar getuigen. Iedereen die iets heeft gezien kan anoniem en gratis naar 0800-7000 bellen. Ook Chadi hoopt dat de vrouwen snel gepakt worden want 'de volgende keer kan het een klein kind zijn', schetst hij een levensgevaarlijk scenario.

Reportage RTV NH

© Redactie 2015
marokkaan
chadi barcha
zaandam
honden
pitbulls
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi