Geniaal Marokkaans bedrijf is beste startup van Arabische wereld

marokko
6
4 dec '15
Marokkaanse studenten van de faculteit Economische en Sociale Wetenschappen in Rabat hebben een award gewonnen voor beste 'junior bedrijf' in de Arabische wereld.

De prijs kregen ze voor hun startup 'Useforfait'. De jongeren van de Al Irfane campus vertegenwoordigden Marokko in de wedstrijd met de naam Injaz al-Arab in Oman. Useforfait is een platform gecreëerd door Mayssae Azelmat, Ismail Bouguaillou en Rime Bakhir. Het bedrijf richt zich op consumenten die nog belminuten hebben in hun abonnement. De resterende minuten kunnen omgezet worden in geld, die vervolgens omgezet kunnen worden in tegoedbonnen of schenkingen aan goede doelen. 

Injaz al-Arab bestaat al sinds 2004, maar nooit wist een Marokkaans bedrijf te winnen, tot dit jaar dus. Injaz al-Arab is een non-profitorganisatie dat onderwijs, opleiding en ondernemerschap in de Arabische wereld stimuleert. De organisatie wil Arabische jongeren stimuleren hun natuurlijke talenten, inspiratie, passie en vastberadenheid te gebruiken om de zakelijke leiders van morgen te worden. 

De organisatie werkt onder meer in Algerije, Bahrein, Egypte, Koeweit, Libanon, Marokko, Oman, Pakistan, Palestina, Qatar, Saudi-Arabië, Tunesië, de Verenigde Arabische Emiraten en Jemen.

© Redactie 2015
marokko
useforfait
startup
rabat
injaz maghreb
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?