Bejaarde snuift coke bij aanhouding (video)

buitenland
1
5 dec '15
"Wat is dat? Neem je me in de maling?" Een agent uit het Amerikaanse Seattle kon zijn ogen niet geloven toen een 73-jarige man in zijn bijzijn probeerde cocaïne te snuiven.

De bejaarde automobilist beweerde daarop dat hij alleen zijn "vitaminen" wilde innemen. De man was kort daarvoor aan de kant gezet omdat hij reed zonder licht. Terwijl de agent de papieren van de bestuurder controleerde, besloot de man zichzelf te trakteren op een snuifje coke. Dat bleek geen goed plan: de verbijsterde agent zag hoe de automobilist het witte poeder uit een medicijnflesje haalde.

De confrontatie is te zien op camerabeelden uit de politiewagen. "Bent u echt van plan cocaïne te snuiven aan de kant van de weg?", wilde de agent weten. De automobilist schrok op zijn beurt zo erg dat het witte poeder op zijn handen en de vloer van de auto terechtkwam. Het verweer dat hij alleen vitaminen slikte, hield niet lang stand.

Uiteindelijk erkende ook de man dat het misschien geen goed idee was om tijdens een politiecontrole cocaïne te gebruiken, liet de politie vrijdag weten. Hij is opgepakt.

© ANP 2015
opmerkelijk
seattle
politie
cocaine
bejaarde
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?