Politie Marokko redt dief uit klauwen woedende menigte

marokko
1
8 dec '15
De politie van Casablanca heeft een dief gered, die de woede van tientallen boze bewoners op zijn hals had gehaald.

Lokale autoriteiten melden volgens MWN dat de dief een schoolmeisje had overvallen en haar smartphone stal in de wijk Bournazel. Het slachtoffer schreeuwde daarop om hulp terwijl de dief weg probeerde te rennen. Een groep jonge voorbijgangers schoot het meisje te hulp en wist de overvaller te overmeesteren. In zeer korte tijd verzamelde zich een menigte om hem heen. 

De lokale politie haastte zich naar de plek en gelukkig voor de overvaller werd hij snel gered. Volgens Le360 zou de kans anders groot zijn dat hij het er niet levend van af zou brengen. Zaterdagavond werd de dief naar het politiebureau gebracht, waar hij in hechtenis blijft tot nader onderzoek. 

Eigen rechter Eerder dit jaar werden twee dieven binnen een maand gedood door een boze menigte. Zij speelden voor eigen rechter nadat de mannen diefstal pleegden.  Abdelilah Benkirane, de premier van Marokko, waarschuwde na deze incidenten het volk voor dergelijke praktijken. 

In een verklaring benadrukte hij dat de autoriteiten niet tolerant zijn ten opzichte van mensen die voor eigen rechter spelen.

© Redactie 2015
marokko
casablanca
criminaliteit
dief
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi