Biddende docent niet welkom op Rijswijks Lyceum

algemeen
0
9 dec '15
Leerlingen en ouders zijn boos op de directie van het Rijswijks Lyceum omdat een islamitische docent ontslag heeft genomen nadat hij niet meer mag bidden op de school.

Ouders zijn op Facebook een protestactie begonnen en willen dat de school de zeer geliefde docent tegemoet komt. 'Niemand heeft er last van als hij twee minuten van zijn pauze gebruikt om te bidden, notabene op een plek waar niemand hem ziet', schrijven ze volgens het AD. Dinsdag protesteerden leerlingen al tijdens hun pauze tegen de behandeling van hun docent Engels. Directeur Jeroen Bos heeft het gebed verboden en heeft daar een vreemde verklaring voor. 

Eigen tijd 'Als openbare school vinden wij dat religieuze uitingen privé zijn en privé uitgeoefend moeten worden. Een docent die per se in het schoolgebouw wil bidden past niet bij die opvatting.' Bos vergeet hier dat het om bidden in de pauzes gaat, tijd waarin werknemers mogen doen wat ze willen. 

Ook de vereniging van openbare scholen VOS/ABB is het daarmee eens. Een woordvoerder wil niet ingaan op de Rijswijkse zaak, maar zegt wel dat religieuze uitingen in het openbaar onderwijs geen taboe zijn. 'Als een gelovige vindt dat bidden bij zijn religie hoort, is daar niks mis mee, als hij dat in de pauze, in zijn vrije tijd doet.'

Steun De ouders zijn het hier roerend mee eens en hebben honderden steunbetuigingen binnen. Alle steun doen de docent goed, zo laat hij weten op de Facebookpagina. 'Ik heb nog nooit zoveel liefde van leerlingen gevoeld. Blijf geloven in jezef en je best doen op school', schrijft hij. Voor meer commentaar was hij niet bereikbaar. 

De directeur benadrukt dat de docent zeer goed les gaf en dat de kwaliteit van zijn werk prima was. 

© Redactie 2015
moslimdiscriminatie
rijswijks lyceum
engels
docent
bidden
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi