Imam in Marokko maakte deel uit van criminele bende

marokko
15
9 dec '15
Een criminele bende, gespecialiseerd in het stelen van auto's, werd afgelopen weekend ontmanteld in Casablanca.

Opmerkelijk genoeg was een imam van een moskee in Sidi Moumen lid van de bende. Naast autodiefstal was de bende ook gespecialiseerd in het vervalsen van documenten en nummerplaten. De ontmanteling vond zaterdag 5 december plaats, meldt Assabah vandaag. De verdachte imam werd met een medeplichtige gehoord op het politiebureau van de wijk. De politie kwam de imam op het spoor toen hij in een 4x4-voertuig zat met valse nummerplaten. 

Tijdens het doorzoeken van het gestolen voertuig werd veel bewijs gevonden van de criminele activiteiten, weet de krant. In eerste instantie ontkende de imam alle betrokkenheid. Later bekende hij de activiteiten toen hij geconfronteerd werd met veel bewijs en het doorvragen van rechercheurs. Ook gaf hij de naam op van een ander bendelid, een 47-jarige bekende van de politie. 

Hij werd gearresteerd in een auto en ook hij had veel vervalste administratieve documenten bij zich, zoals paspoorten uit Marokko, Frankrijk en Spanje. Assabah meldt dat de politie de zaak onderzoekt en graag wil achterhalen waar de gestolen auto's zijn. 

© Redactie 2015
marokko
casablanca
criminaliteit
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?