Onschuldige Marokkaan vrij na bijna drie jaar in Spaanse cel

marokko
1
11 dec '15
Een 25-jarige Marokkaan is door de Spaanse justitie vrijgelaten nadat hij twee jaar en tien maanden in voorlopige hechtenis zat.

Yabiladi meldt dat hij verdachte was in een verkrachtingszaak van een 16-jarig meisje. Het openbaar ministerie eiste een straf van 11 en 12 jaar voor verkrachting van een minderjarige, maar hij bleef altijd volhouden dat er van verkrachting geen sprake was. De rechter besliste wegens gebrek aan bewijs dat de man vrijgelaten moest worden. 

De tiener deed aangifte nadat het tweetal seksueel contact hadden in september 2012. Volgens haar werd ze meegesleurd naar het huis van de jongeman om daar vervolgens op brute wijze verkracht te worden. De verdachte gaf aan dat er seksueel contact was, maar van penetratie of dwang was geen sprake. 

In de definitieve uitspraak verklaarde de rechter dat er geen bewijs was voor het gebruik van geweld of intimidatie. Ook werden geen blauwe plekken of andere sporen van geweld of seksueel misbruik gevonden bij het meisje. Ook was duidelijk dat de twee elkaar al goed kenden omdat ze veel op social media spraken.

Hij werd zodoende vrijgesproken en mocht de gevangenis van Jaen verlaten.

© Redactie 2015
marokko
spanje
cel
bizar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi