Marokkaanse vrouw krijgt 20 jaar cel voor moord op echtgenoot

marokko
5
11 dec '15
Een vrouw is afgelopen dinsdag veroordeeld tot 20 jaar cel nadat ze schuldig werd bevonden voor de moord op haar man.

Al Akhbar meldt vandaag in de krant dat de vrouw ook nog eens 200.000 dirham moet betalen aan de moeder van het slachtoffer. Haar schoonmoeder was aanwezig bij de laatste zitting van het proces, waar ze veel huilde. De vrouw van rond de veertig jaar verkeerde tijdens haar verdediging in een zeer slechte mentale toestand, waardoor ze niet in staat was om de moord op haar man te verklaren. 

Toen ze psychisch opknapte kon ze haar verhaal wel doen. De vrouw vertelde dat ze de moord beging in hun huis in de oude medina van Rabat. Dat gebeurde na een dronken nacht. En waar drank als derde gezelschap fungeert kan het al snel mis gaan, zo blijkt maar weer. Een simpele discussie tussen de echtgenoten ontaarde snel in een vechtpartij. 

Ze verklaarde dat haar dronken man een mes pakte en haar daarmee bedreigde. Hij verloor echter zijn evenwicht en viel op het mes, dat zijn hart doorboorde. De vrouw veranderde daarna nog van verklaring maar de rechters geloofden ook daar niets van. Hoewel de vrouw nog zei dat ze zoveel van haar man hield werd ze schuldig bevonden.

© Redactie 2015
marokko
rabat
moord
huwelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?