Politie VS schiet kruipende zwaargewonde man dood (video)

buitenland
18
14 dec '15
Er is in het weekend in de VS opnieuw beroering ontstaan over videobeelden waarop te zien is hoe een zwarte verdachte wordt doodgeschoten door politieagenten.

De verdachte was de 28-jarige Nicholas Robertson uit Los Angeles, meldde The Los Angeles Times zondag. Volgens de politie was Robertson bewapend en negeerde hij herhaaldelijk instructies van agenten. Dat was nadat Robertson zaterdagmorgen zes of zeven keer in de lucht had geschoten in Lynwood, een wijk in het zuiden van de metropool. Hij zwaaide vreemd met het wapen en de politie werd door geschrokken buurtbewoners gebeld.

Volgens de twee agenten die hem toen benaderen, was het publiek in gevaar. Robertson richtte zijn vuurwapen ook op de agenten en gaf geen gehoor aan hun oproep zijn wapen neer te leggen, aldus de agenten. Zij openden het vuur en volgens de videobeelden schieten ze op een weg lopende en later kruipende man die niet duidelijk zichtbaar bewapend is. Later is op foto's wel degelijk een wapen te zien. De agenten schoten 33 keer op Robertson. 

De afdeling moordzaken van de politie van de stad onderzoekt de zaak.

© ANP 2015
politiegeweld
vs
racisme
nicholas robertson
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?