Marokkaanse agent pleegt zelfmoord door zoutzuur te drinken

marokko
4
15 dec '15
Een oudere agent heeft in Larache zelfmoord gepleegd door zoutzuur in te nemen.

Artsen van het Universitair Ziekenhuis in Rabat hebben zijn leven niet kunnen redden toen hij daar met spoed werd binnengebracht. Assabah meldde in de krant van gisteren dat de man woensdag werd begraven onder het oog van familie, vrienden en collega's. Zijn zelfmoord is voor velen onbegrijpelijk en vooral de manier waarop deed de tranen rijkelijk vloeien. 

Toen hij het zuur innam werd hij eerst naar het ziekenhuis van Larache gebracht, maar op bevel van de politieautoriteit DGSN in Tanger werd hij naar Rabat overgebracht. Het was echter te laat, de 58-jarige man die 34 jaar in dienst was van DGSN overleed. Hij was in Martil, Tetouan en Larache werkzaam. 

Mysterieuze zelfmoord De Marokkaanse krant kon de exacte reden van zijn zelfmoord niet noemen, maar kon wel enkele dingen noemen die een rol gespeeld zouden kunnen hebben. Volgens familieleden had de man huwelijksproblemen. Hij hertrouwde nadat hij scheidde van zijn eerste vrouw. Ook zou hij onder de schulden zijn bezweken. Een ander motief is dat de man gebukt ging onder zijn werk als politieman, dat voor veel stress en verplichtingen zorgde. 

Om alle feiten op tafel te krijgen heeft DGSN een gedetailleerd onderzoek ingelast. Op dezelfde pagina van de krant kunnen we overigens lezen dat DGSN besloten heeft om de salarissen van werknemers te verhogen. Op deze manier hoopt de politieautoriteit corruptie tegen te gaan en psychische problemen als gevolg van financiële problemen bij agenten te verminderen.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2015
marokko
larache
zelfmoord
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?