Opmerkelijk: meer toeristen in Agadir tijdens bloedige maand

marokko
3
16 dec '15
In tegenstelling tot hetgeen werd gesuggereerd kende Marokko een prima maand november op toerismegebied.

Na de aanslagen in Parijs vreesde de toerismesector van Marokko dat de laatste twee weken van november desastreus zouden verlopen. Niets is minder waar. Als we even inzoomen op Agadir zien we een stijging van 30% in het aantal toeristen, zo blijkt uit officiële cijfers. Het aantal Britse vakantiegangers in de zuidelijke stad steeg met 16%, terwijl er 47% meer Saudiërs naar Agadir afreisden in vergelijking met een jaar eerder. Ook steeg het aantal toeristen uit sommige andere landen.

Wel daalde het aantal Franse toeristen met 15%, terwijl er ook 5% minder Duitsers naar Agadir gingen. Ook het aantal Polen daalde: 41%. Deze cijfers werden door het Regionaal Toerismebureau van het zuiden van Marokko bekendgemaakt in gesprek met Media24. Tegen het einde van dit jaar daalt het aantal toeristen in de toeristenstad wel met 5%, zo denkt Youssef Maoun, van het bureau. 

Lahcen Haddad, de Marokkaanse toerismeminister, zei wel dat sommige Fransen hun boekingen naar Marokko hebben geannuleerd na 13 november en de gebeurtenissen in Parijs.

© Redactie 2015
marokko
toerisme
parijs
agadir
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?