Islamborden in Florida in strijd tegen vooroordelen

buitenland
112
17 dec '15
In Tampa en Orlando, in Centraal-Florida, zijn billboards opgehangen langs de belangrijkste snelwegen van de steden.

Daarop staan teksten over de islam. De Islamitische Kring van Noord-Amerika (ICNA) heeft de borden laten ophangen om zo 'vooroordelen en angst over de islam te verdrijven in deze moeilijke tijd'. Op de borden staat ook een gratis nummer dat mensen kunnen bellen om hun vragen te stellen en de waarheid over het geloof te kunnen achterhalen. Volgens MWN kunnen nieuwsgierigen de juiste informatie lezen over Daesh, terrorisme, vrouwenrechten en indien gewenst een gratis exemplaar van de Koran ontvangen. 

ICNA wil mensen uitdagen om meer over moslims en hun geloof te leren en zodoende onverdraagzaamheid, haat en intolerantie richting het geloof en aanhangers te minimaliseren. Op de billboards staat onder meer 'Mohammed (saws) geloofde in vrede, sociale rechtvaardigheid en vrouwenrechten'. Op een ander bord staat de tekst 'De islam is de boodschap van Abraham, Mozes, Jezus en Mohammed'. 

Ook op sociale netwerken is het initiatief te volgen onder hashtag #WhoisMohammad. Sinds mei dit jaar heeft de organisatie meer dan 100 van deze grote borden geplaatst.

© Redactie 2015
moslims
islam
tampa orlando
florida
vs
moslimdiscriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?