Marokko één van de meest stabiele landen ter wereld

marokko
109
17 dec '15
Marokko staat in de lijst van landen die het meest stabiel zijn op politiek- en veiligheidsgebied.

Uit de Global Risk Map 2016 blijkt dat Marokko op politiek vlak een van de meest stabielste landen ter wereld is. Het gezaghebbend rapport voor politieke en zakelijke risico's schaalde Marokko in de categorie van lage politieke veiligheidsrisico's. Marokko is het enige land van Noord-Afrika dat daarin werd gezet. Landen als Algerije, Mauritanië en Egypte zijn geclassificeerd tussen midden- en hoog risico, terwijl Tunesië een hoog risico vormt. 

In het Midden-Oosten zijn Irak, Syrië en Jemen landen met een extreem hoog risico. In de Golfregio zijn de VAE, Qatar en Oman landen met een laag politiek risico, terwijl Saudi-Arabië een gemiddeld risico heeft. 

Marokko Volgens het rapport is Marokko op dat vlak vergelijkbaar met westerse landen zoals de VS, Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië, Canada en Zweden. Dat wist Marokko te bereiken dankzij inzichtelijk beleid en een sterke beveiliging. Marokko is volgens de 'RiskMap' een van de veiligste landen in de regio en speelt een sleutelrol in het helpen van andere landen in hun strijd tegen terreuraanslagen.

Ook volgens het Brits Foreign Office (FCO), heeft Marokko zich genesteld in de lijst met veiligste landen ter wereld. Het Frans ministerie van Buitenlandse Zaken sprak soortgelijke woorden uit.

© Redactie 2015
marokko
abdelilah benkirane
rabat
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi