Christenen zorgen voor ophef om shahada bij kalligrafieles

buitenland
34
18 dec '15
Voor uw stukje domme islamhaat nemen we de lezer dit keer mee naar Murica! Ook wel bekend als de Verenigde Staten.

In Augusta County in Virgina is immens veel ophef ontstaan en zijn de scholen vandaag zelfs gesloten om een wel heel vreemde reden. Lerares Cheryl LaPorte geeft les aan de Riverheads High School en heeft in haar lessen het christendom en het jodendom onder de loep genomen. Ze leerde haar studenten de basisbegrippen van de religies en wat de gebruiken zijn. De islam kon uiteraard niet achterblijven en de juf bedacht een leuke les om haar leerlingen wat bij te brengen over het geloof. 

LaPorte richtte zich op de shahada, de belangrijkste uitspraak in de islam. Ze schotelde de jongeren de shahada in kalligrafievorm voor en gaf hen de opdracht het na te schrijven op deze speciale manier. 

Christelijke woede Hoewel de lesmethode niet indruist tegen het schoolbeleid werden sommige christelijke ouders woedend. Ze eisten zelfs het ontslag van LaPorte omdat ze vonden dat de les indruiste tegen het geloof van hun kinderen. De lerares liet de kinderen de shahada overigens niet uitspreken. De boze christenen lanceerden een petitie maar het plaatselijk ministerie van Onderwijs wees dit van de hand. 

Eric Bond zegt dat de les in lijn is met de nationale normen en de rechten van studenten niet schendt. Ontevreden met dit antwoord vanuit de autoriteiten verzamelden ze zich afgelopen dinsdag bij een kerk in Greenville, meldt CBS News. Volgens hun is de shahada een pure vorm van indoctrinatie. Bij Kimberly Herndon zit de afkeer tegen het geloof wellicht het diepst. 

Zij organiseerde de bijeenkomst en zegt dat de islam een valse leer is en dat ze daarom niet wil dat het onderwezen wordt. 'LaPorte gaf de tijd van de heer op. Ze gaf het op en gaf het aan Mohammed. Daarom moeten we onze handen ineenslaan', citeert Staunton Daily. 'Als mijn waarheid niet besproken kan worden in de scholen, dan wil niet niet dat de valse leer wel besproken wordt', voegt ze toe. 

Wellicht ontgaat het haar dat de lerares het christendom en jodendom reeds behandelde in haar lessen. 

Scholden dicht Hoewel LaPorte niet is ontslagen heeft haar school wel besloten om niet-religieuze Arabische zinnen te gebruiken tijdens kalligrafielessen. Hoewel haar les niet als schending werd gezien besloot de plaatselijke sheriff toch om de scholen te sluiten. Op deze manier wil hij de rust laten terugkeren in de regio.

© Redactie 2015
augusta county
virginia
school
bizar
moslimdiscriminatie
kalligrafie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi