Moslims redden christenen tijdens aanslag

buitenland
6
22 dec '15
Zondag redde een groep moslims hun christelijke medepassagiers toen een bus in Kenia werd aangevallen door Al-Shabaab.

De aanval vond plaats in Mandera, waar de Keniaanse tak van de terreurgroep actief is. Tijdens de aanval werden passagiers opgedragen zich op te splitsen in twee groepen. De groepen moesten op basis van geloof gemaakt worden. Wetende wat het mogelijk lot is van de christenen weigerden de moslims zich op te splitsen. Op die manier wisten ze de christenen van een zekere dood te redden. 

Kleding Enkele moslims gaven christenen zelfs kledingstukken, zoals hoofddoekjes, zodat ze niet herkend zouden worden als christenen. Abdi Mohamed Abdi zat ook in de bus en vertelt dat de bus onder vuur werd genomen door een tiental extremisten, meldt BBC. Twee mensen kwamen te overlijden, terwijl er vier gewond raakten. 

'Ze dreigden ons allemaal dood te maken, maar we weigerden ons in groepen te delen. Ze gaven het uiteindelijk op en verdwenen. Maar ze waarschuwden dat ze terug zouden keren', zegt Abdi. Julius Otieno is vervangend burgemeester van de regio en had een soortgelijke verklaring. 

'De terroristen probeerden moslims en niet-moslims te identificeren, maar de moslims weigerden te helpen', klinkt het uit zijn mond. Met de weigering en het redden van andersgelovigen gaven de moslims ook een symbolische knal aan Al-Shabaab. Door het redden van hun medemens, ongeacht religie of afkomst, lieten ze juist zien waar de islam voor staat.

(Foto is niet van de hierboven beschreven  gebeurtenissen maar van een soortgelijke aanval vorig jaar)

© Redactie 2015
kenia
al shabaab
mandera
moslims
christenen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi