Moeder doodgereden Hamidou (21) bedreigd

algemeen
12
22 dec '15
De moeder van Hamidou Laïti wordt bedreigd. Vorige maand werd haar zoon, een Marokkaans-Nederlandse Schiedammer, doogereden.

In de wijk heerst grote ongerustheid nu jongeren dreigen voor eigen rechter te spelen na de dood van de 21-jarige Laïti. Als de daders zich niet melden bij de politie zijn de jongeren bereid zelf actie te ondernemen. 'We horen onder meer via sociale media dat nog voor de kerst een actie gepland staat tegen de daders. Dat baart ons veel zorgen', zegt Oscar van der Veen, oom van Hamidou, tegen het AD. 

Daarnaast wordt de moeder van Hamidou ook nog eens bedreigd, maar details daarover worden uit veiligheidsoverwegingen niet prijsgegeven. Ook is bij haar geprobeerd in te breken. Zonder de boel te willen laten escaleren zegt de oom dat de spanning stijgt. Waarom er dreigementen worden geuit richting de moeder is nog niet bekend. Op Facebook roept een tante de daders op zich te melden. 

Geen prioriteit
De drie inzittenden van de auto lopen nog vrij rond. Het is nog niet duidelijk of het om een ongeval gaat of dat er kwade opzet was. Oom Oscar heeft via e-mail contact met de politie, maar prioriteit heeft de zaak niet. 'Mij werd te verstaan gegeven dat in het district meer misdrijven waren gepleegd, waarbij ook mensen zijn omgekomen. Met zo'n antwoord kunnen we dus niets.'

De politie moet dan ook openheid van zaken geven over het onderzoek, om de boel in het gareel te houden. Verdachten zijn volgens de familie wel bekend, maar de stilte van de politie duurt hen te lang. Een 15-jarige jongen werd wel aangehouden maar maakte gebruik van zijn zwijgrecht om zodoende een week later op vrije voeten te komen. 

Politie
'De familie verzette vorige week een afspraak en dus praten we hen morgen bij over deze verschrikkelijke zaak', reageert politiewoordvoerder Roland Ekkers. 'We werken er keihard aan. Eén verdachte werd hetzelfde weekend aangehouden en natuurlijk hebben we een beeld bij de andere verdachten. Op vermoedens en geruchten wordt niemand aangehouden. Er zingen namen rond. Denk je die verdachtmakingen te kunnen onderbouwen? Dan ben je moreel verplicht dit de politie te melden, anoniem of niet.'

© Redactie 2015
hamidou laiti
bedreiging
dreigement
schiedam
moordpoging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi