Marokkaanse taxichauffeurs zijn Uber kotsbeu

marokko
12
22 dec '15
Honderden taxichauffeurs hebben zich verzameld bij de Marokkaanse vakbond UMT om te protesteren tegen Uber.

De chauffeurs kwamen vorige week op het protest bij het hoofdkantoor van UMT in Casablanca af. De Amerikaanse onderneming Uber werd in juli vorig jaar gelanceerd in de stad en dat zorgt voor wrijving tussen chauffeurs en de lokale overheid. 'Uber out!', viel onder meer te lezen op borden die taxichauffeurs droegen. Zij willen strengere regels voor de sector en het liefst zien ze Uber verdwijnen. 

Le360 meldt dat zowel chauffeurs van kleine en grote taxi's op het protest afkwamen om hun stem te laten horen tegen verslechterende omstandigheden en oneerlijke concurrentie. 'Beter laat dan nooit. Dit protest is een waarschuwing. We willen geen strijd voeren tegen Uber, maar we willen dat ze, net als illegale vervoerders en soortgelijke diensten, ook gewoon hun vergunningen aanvragen bij het ministerie van Transport of van lokale overheden', zegt Hamid Kardoudi, leidinggevende bij een van de grootste taxibedrijven in Casablanca. 

Uber blijft haar diensten gewoon aanbieden, ondanks waarschuwingen van de gemeente van Casablanca. Vorig jaar stelde men toen dat Uber illegaal bezig is, maar harde maatregelen blijven uit. Woordvoerder van de gemeente Casablanca, Mohamed Fadel, zegt dat de stad vorige maand overeen is gekomen om illegale activiteiten in de transportsector het hoofd te bieden. 

Volgens de taxichauffeurs is er desondanks niets gedaan en blijft Uber actief en zelfs groeien in Marokko. Traditionele chauffeurs zijn vooral boos nadat Uber tarieven voor UberX met 40% liet dalen. Uber Marokko reageerde dat het akkoord is gegaan met de oproep om chauffeurs te voorzien van de nodige vergunningen. 

'We blijven toegewijd in het leveren van kwalitatief hoogwaardige diensten in Casablanca en we zijn beschikbaar om elke maatregel van de autoriteiten uit te voeren', toont Meryem Belqziz zich bereid tot het sluiten van compromissen. Belqziz is directeur van Uber Marokko.

© Redactie 2015
marokko
taxi
umt
casablanca
uber
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi