'Derde overvaller van Deurne' Zakaria G. vrijgesproken

algemeen
2
24 dec '15
De 28-jarige Zakaria G. is woensdag in hoger beroep vrijgesproken van betrokkenheid bij de geruchtmakende overval op juwelier Goldies in Deurne.

Volgens het gerechtshof in Den Bosch is er niet genoeg bewijs om hem te veroordelen. Bij de overval in 2014 werden de twee daders doodgeschoten door de vrouw van de juwelier. De rechtbank veroordeelde G. eerder tot drie jaar celstraf. Hij was niet in de buurt tijdens de overval maar zou onder meer een voorverkenning hebben uitgevoerd bij de juwelier.

Aanwijzingen
De hogere rechters zijn het er wel mee eens dat er aanwijzingen zijn voor de betrokkenheid van G. bij de overval. De man is twee weken voor de overval in Goldies geweest omdat hij naar eigen zeggen onder meer een horloge wilde kopen. Eén van de omgekomen daders woonde bij G. in huis. G. leende bovendien op de dag van de overval een auto om die vervolgens weer uit te lenen aan zijn huisgenoot die samen met de andere dader de overval pleegde. 

Daar komt nog bij dat hij in zijn eigen auto de sleutelbos had gevonden van die andere dader. Die overhandigde G. aan een vriend van die dader. G. heeft volgens het hof niet over alles openheid gegeven en ook deels ongeloofwaardige verklaringen afgelegd. Maar dat bewijst volgens de rechters nog steeds niet dat G. wist dat er een overval zou gaan plaatsvinden.

© ANP 2015
deurne
zakaria g
goldies
den bosch
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi