Marokkaanse Daesh-leden bij best betaalde strijders

marokko
34
24 dec '15
Buitenlandse inlichtingendiensten zijn meer te weten gekomen over salarissen van Daesh-strijders. Marokkanen zouden tot de best betaalden behoren.

Dat meldde Al Massae in de krant van vandaag. Een Marokkaanse vechter zou minstens 1.200 dollar per maand verdienen. Daarbovenop komt nog de gratis huisvesting, zo blijkt volgens de krant uit documenten van inlichtingendiensten. Syrische strijders van Daesh krijgen iedere maand bijvoorbeeld 'slechts' 800 dollar overgeschreven. Ter vergelijking: een soldaat van het leger van Bashar al-Assad is minstens 250 dollar en maximaal 600. Armoede drijft veel Syriërs dan ook richting de terreurgroep. 

Daesh zou gruwelheden zoals onthoofdingen riant belonen met salarisverhogingen. Marokko kent met 'Kokito' een bekende onthoofdingsmedewerker van Daesh. Ook worden strijders op seksueel gebied tevreden gehouden. Volgens berichten worden krijgsgevangenen tot seksslaven gemaakt. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat Daesh-strijders een reden hebben om te vechten en dat te blijven doen. Naast hun vergiftigd beeld over jihad zijn er ook genoeg financiële motieven.

© Redactie 2015
marokko
daesh
arabische wereld
marokkanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi