Joodse extremisten vieren dood Palestijnse baby (video)

buitenland
142
25 dec '15
In de zionistische schurkenstaat is de dood van een Palestijnse baby gevierd tijdens een huwelijksfeest. Zelfs in Israël gaat dat voor velen te ver.

De extremisten vierden de dood van baby Ali Dawabsheh, die in juli levend werd verbrand toen joodse terroristen een huis in vuur zetten. Naast Ali kwamen ook twee andere gezinsleden om het leven. De zionistische politie van het land heeft beelden in beslag genomen waarop te zien is dat de joden dansen en springen terwijl ze foto's van Ali in hun handen hebben. De schokkende beelden werden door de plaatselijke televisiekanaal Channel 10 uitgezonden en later door de krant Haaretz in de publiciteit gebracht. 

Sommigen dragen shirts met het Kach-symbool, dat bij een extreemrechts organisatie hoort. Anderen dragen de slogan 'Mehir Tag' bij zich, oftewel 'de te betalen prijs'. Mehir Tag zie je vaker wanneer islamitische of christelijke gebedshuizen door radicale joden worden aangevallen. De bruiloft zou volgens Channel 10 van een paar zijn dat zeer bekend is in extreemrechtse kringen. 

De huwelijksgasten waren vrienden van de daders die het huis in brand staken. 

Te ver Daar waar ze in Israël over het algemeen niet vies zijn van het doden van onschuldige kinderen, werd er toch geschokt gereageerd op de viering. Sommige leiders hebben de video aan de kaak gesteld en ook de leider van het kwaad, Benjamin Netanyahu, veroordeelde de schokkende beelden. Hij zei dat de groep een gevaar vormt voor de Israëlische maatschappij en de veiligheid. 

'Het Judaïsme van degenen die dansen op het bloed van baby's is niet mijn jodendom', zei een ander gezicht van het kwaad, Tzipi Livni. Volgens hem is dit een groep die Israël van binnenuit wil vernietigen.  

De leider van de Zionist Union, Isaac Herzog, sprak zich eveneens uit op Twitter: 'Jullie ellendige mensen, ben je vergeten wat het is om jood te zijn. Je bent een schande voor je keppeltje en je gebedssjaal. Wie danst op een bruiloft om de moord van een slapende baby te vieren is niet joods'. Volgens hem moeten ze snel achter de tralies gezet worden.


© Redactie 2015
zionisten
joden
palestina
israël
ali dawabsheh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?