Relschoppers Marokko cel in

marokko
3
25 dec '15
Slechts drie dagen na de gewelddadige ontmoeting tussen Raja Casablanca en Wydad Casablanca heeft de rechter vonnissen uitgesproken.

Zondag liep het volkomen mis toen hooligans van beide groepen elkaar te lijf gingen, agenten aanvielen en vernielingen aanrichtten in het stadion. De rechtbank van Casablanca heeft vier minderjarigen in een jeugddetentiecentrum geplaatst, terwijl een volwassene tot zes maanden gevangenis werd veroordeeld. Elf kinderen en twee andere volwassenen werden vrijgesproken. 

Twaalf andere volwassenen kregen eveneens een celstraf maar daarvan is de hoogte niet bekend. Volgens Huffington Post Maghreb werden de verdachten beschuldigd van diefstal, bezit van harddrugs, vernielen van publiekelijk eigendom en geweldpleging tegen veiligheidsambtenaren. 

De voorzitters van beide clubs zijn door de burgemeester van Casablanca opgeroepen om alle foto's en beelden te leveren van de relschoppers. Wydad Casablanca zal bovendien vier wedstrijden zonder publiek moeten spelen en moet een boete van 100.000 dirham betalen. Raja Casablanca kwam er beter van af: één wedstrijd zonder fans en een boete van 10.000 dirham.

© Redactie 2015
marokko
casablanca
wydad
raja
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi