President Iran: moslims moeten imago islam verbeteren

buitenland
66
28 dec '15
De Iraanse president Hassan Rohani vindt dat het aan moslims is om het imago te verbeteren van hun geloof, dat is aangetast door het geweld van groepen als Daesh.

"Hadden we ooit gedacht dat niet de vijand maar een kleine groep binnen de islamistische wereld de islam zou presenteren als de religie van moord, geweld en afpersing?", sprak hij zondag op een conferentie in Teheran. "Het is onze grootste plicht om het beeld van de islam in de publieke wereldopinie te verbeteren."

In zijn toespraak, die werd uitgezonden door de staats-tv, bekritiseerde de hervormingsgezinde president de moslimlanden die zwijgen over alle doden en bloedvergieten in onder meer Syrië en Irak. Iran veroordeelt Daesh, dat tegen de regeringen van beide landen strijdt.

Opmerkelijk
Voor een leider van Iran zijn zulke opmerkingen bijzonder. Het land geeft vaak de 'vijanden van het geloof' de schuld van de problemen in het Midden-Oosten. Zelf doet het overigens ook mee om olie op het vuur te gooien in de brandhaarden in Syrië, Irak en Jemen. Op die manier wil het haar eigen positie in deze landen versterken en aan invloed winnen.

© ANP 2015
sjiieten
iran
hassan rohani
islam
moslims
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi